Ώρες διαλειμμάτων

Αξιοθέατα της περιοχής μας

Κατηγορία: Τοποθεσία σχολείου

Στην περιοχή μας βρίσκονται αρκετά αξιοθέατα που αξίζει να τα επισκευθεί ένας επισκέπτης.

Σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τους Γαργαλιάνους βρίσκεται η Μαραθούπολη Μεσσηνίας. Ένα παραθαλάσσιο γραφικό χωριό, με θέα προς το γαλάζιο του Ιονίου. Η Μαραθούπολη είναι γνωστός τουριστικός προορισμός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του σε μια μαγευτική θέα προς τη νήσο Πρώτη, που το σχήμα της όπως φαίνεται από τη στεριά, θυμίζει κροκόδειλο. Τα εστιατόρια και οι ψαροταβέρνες της περιοχής προσφέρουν φρέσκα ψάρια και εδέσματα ικανά να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Μαραθούπολη

Δειλινό στον πεζόδρομο της Μαράθου

Το νησί Πρώτη Μεσσηνίας απέναντι από το Μάραθο, με το χαρακτηριστικό σχήμα κροκόδειλου, προστατεύει τη Μαραθούπολη από τα κύματα που προκαλεί ο δυνατός άνεμος. Πήρε το όνομά της από τον Πρωτέα, γιο του Ποσειδώνα. Παλιά ήταν ορμητήριο πειρατών. Επάνω στο νησί υπάρχει ένα μοναστήρι και η παραλία της Βουρλιάς. Μια μικρή αμμώδης παραλία με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Αξίζει κανείς να κάνει το γύρο της Πρώτης με καϊκάκι, για να θαυμάσει τα βράχια και τις σπηλιές που υπάρχουν στο πίσω μέρος του νησιού, και να κάνει μια βουτιά στα τόσο καθαρά νερά του Ιονίου.

Πρώτη

Κρυστάλλινα νερά στην Πρώτη

Κοντά στους Γαργαλιάνους υπάρχουν επίσης πολλές παραλίες. Κάποιες από αυτές είναι γνωστές στο ευρύ κοινό, ενώ κάποιες άλλες τις γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής, είναι όμως εξίσου όμορφες και γραφικές. Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, του Λαγκούβαρδου, το Μάτι, το Βρομονέρι, η παραλία Μπάρλα και Ρωμανού είναι μερικές από αυτές. Στο σύνολό τους αμμώδεις παραλίες με καθαρά κρυστάλινα νερά.

παραλία Λαγγουβάρδου

Η παραλία του Λαγγουβάρδου

Σε μικρή απόσταση από τους Γαργαλιάνους, κοντά στο χωριό Καζάρμα βρίσκετε το Πολυλίμνιο. Εκεί τα νερά ενός ποταμού σχηματίζουν διαδοχικούς καταρράκτες και λίμνες σε διαφορετικά επίπεδα. Η θέα για τον επισκέπτη καθώς περπατάει κατά μήκος του ποταμού είναι μοναδική.

Πολυλίμνιο

Καταράκτης στο Πολυλίμνιο

Το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στην κορυφή της Αγυιάς πάνω από το Μουζάκι, με την καταπληκτική θέα, καθώς και το δάσος της Μάλης στην πίσω πλαγιά του βουνού αποτελούν αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Ομοίως και ο καταρράκτης λίγο έξω από το χωριό Βάλτα.

Αγυιά

Θέα από την Αγυιά

Στη Χώρα Μεσσηνίας, πολύ κοντά στους Γαργαλιάνους, βρίσκεται το ανάκτορο του Νέστορα, βασιλιά της Πύλου. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μυκηναϊκής Ελλάδας.

Ανάκτορο Νέστορα

Τμήμα του ανακτόρου του Νέστορα