Το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων διοργάνωσαν ημερήσια εκδήλωση στα πλαίσια της βιωσιμότητας (24.05.2023). Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έργα χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και να τα εκθέσουν στο χώρο του σχολείου μας. Παράλληλα "χτίζοντας γέφυρες" έβαψαν έναν τοίχο του προαυλίου χώρου του Γυμνασίου, αποτυπώνοντας το σήμα της ανακύκλωσης. Μέσα από την εν λόγω δράση οι μαθητές περιηγήθηκαν στην πράξη στον κόσμο της βιωσιμότητας και της κυκλικής αξιοποίησης των αντικειμένων και κατάφεραν να ευαισθητοποιηθούν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν.

Φωτογραφίες από τη δράση μας:

Το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 συμμετείχε στο Πανελλαδικό Μαθητικό Συνέδριο με θεματικό άξονα:  «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» το οποίο συντόνισε το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη συμμετοχή 82 σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα μας συμμετείχε στο συνέδριο δια ζώσης  με τη δημιουργία και παρουσίαση 14λεπτου ντοκιμαντέρ για την περιοχή μας. Οι 20 μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν, συγκέντρωσαν και δημιούργησαν ψηφιακό υλικό από σημεία ενδιαφέροντος του τόπου μας. Κατέγραψαν πλάνα, ηχογράφησαν αφηγήσεις, πήραν συνεντεύξεις, συγκέντρωσαν υλικό από το διαδίκτυο. Όλα τα παραπάνω συντέθηκαν σε ένα βίντεο και παρουσιάστηκαν στο Πανελλαδικό Μαθητικό Συνέδριο  με θεματικό άξονα:  «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου»

Μετά τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, λάβαμε το παρακάτω email καθώς και το πιστοποιητικό υιοθεσίας το οποίο και σας κοινοποιούμε:

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, 

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη στήριξή σας στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Με τη δωρεά σας συμμετέχετε και εσείς ώστε να εκπληρωθούν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές για τη ζωή τους ασθένειες. Το πρόγραμμα Αστέρι της ευχής εδώ και 24 χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά προγράμματα εξεύρεσης πόρων του οργανισμού μας ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν ευχές παιδιών που έχουν στερηθεί την παιδική ανεμελιά.

Στα συνημμένα μπορείτε να βρείτε την απόδειξη της δωρεάς σας.

Το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 συμμετέχει στο Πανελλαδικό Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας  με θεματικό άξονα:  «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» το οποίο συντονίζει το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη συμμετοχή 82 σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα.

Οι σχολικές μονάδες αντιμετώπισαν πολυεδρικά το θέμα, εκπονώντας ερευνητικές εργασίες, έργα δημιουργικής γραφής, εικαστικά, δρώμενα, ψηφιακές αφηγήσεις, μουσικές παραγωγές, βιωματικά εργαστήρια, πάνω στις εξής υποενότητες της βασικής θεματικής:

"Δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά..."

"... κάθε μέρα μεγαλώνουν

μέσα στις καρδιές μας..."

Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τους μαθητές του Γυμνασίου Γαργαλιάνων Χωραΐτη Βασίλη, Πάττα Μεταξία, Τσακάι Σονίλα, Μπάμπι Σταυρούλα, Τσομπάι Σαμουέλα. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη την 1η Μαρτίου του 2023.